0%
100%

» SLOVENIJA GRE NAPREJ« – Do Slovenije 5.0 z zaupanjem, inovativnostjo in razvojem

» SLOVENIJA GRE NAPREJ« – Do Slovenije 5.0 z zaupanjem, inovativnostjo in razvojem
 
GZS je na Vrhu gospodarstva leta 2017 sprejela Nastavke za razvojno partnerstvo treh generacij 2018 – 2025, v katerem so bili sprejeti ambiciozni razvojni cilji: do leta 2025 dvigniti dodano vrednost na 60.000 € na zaposlenega ter izvoz na 50 miliard €. Za dosego razvojnih ciljev je GZS med drugim na Vrhu gospodarstva 2018 sprejela predlog ukrepov za Formulo uspeha za gospodarsko odličnost. Izpostavili smo, da je Slovenija v zadnjih letih sicer napredovala na lestvicah, ki merijo konkurenčnost in uspešnost posameznih držav, da pa so potrebne še precejšnje spremembe na posameznih področjih, da ujamemo in tudi prehitimo tekmece.

Na letošnjem, 14. Vrhu slovenskega gospodarstva bomo izpostavili položaj gospodarstva in Slovenije na vhodu v  novo razvojno paradigmo – Industrijo 4.0 in  družbo trajnostnega razvoja. Pripravili smo predloge na  tistih  izpostavljenih področjih, kjer so  nujno potrebne spremembe in premiki: na področju raziskav in razvoja, vodenja ljudi in razvoja kadrov ter ugleda.
 
V nadaljevanju smo pripravili 18 predlogov za tri področja. Za vsako področje izberite do tri predloge, lahko pa predlagate tudi še svoje predloge. Na Vrhu gospodarstva 20. novembra bomo s končnim glasovanjem izbrali predloge, ki so najpomembnejši za gospodarski razvoj.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>