Kreiranje nove ankete

 

e ste popolnoma nov uporabnik in anketo ustvarjate prvi, vam priporoamo ogled povezave o kreiranju nove ankete Kako zaeti? >>


Kreiranje nove ankete

Kreiranje nove ankete v aplikaciji 1KA je zelo enostavno. e ste nov uporabnik, se vam e ob potrditvi registracije odpre novo okno, v katerem lahko ustvarite:

Izberete interno ime, torej ime, ki se bo prikazalo v vaem direktoriju na 1KA, in ime, ki se bo prikazalo respondentom. Izberete lahko tudi vizualno predlogo ankete, prednastavljena tema je 1KA.

 

Uvoz ankete

V drugem zavihku vmesnika je monost 'Uvoz ankete', kjer lahko anketo, ki ste jo predhodno shranili na svoj raunalnik, prenesete nazaj na 1KA. S klikom na gumb lahko na svojem raunalniku izberete anketo oziroma arhivsko datoteko s konnico .1ka in jo uvozite v 1KA. Uvozite lahko samo vpraalnik, lahko pa uvozite tudi vpraalnik skupaj s podatki. Funkcionalnost se najvekrat uporablja pri prenosu ankete iz ene intalacije na drugo verzijo intalacije 1KA .

 

Direktorij Moje ankete

e pa imate ustvarjenih e nekaj anket, potem na naslovni strani 1KA kliknete na Moje ankete in odpre se vam va direktorij, kjer so spodaj natete vae e ustvarjene ankete, isto na vrhu pa imate monost ustvariti novo anketo. Zgoraj levo kliknete na gumb Ustvari anketo in odpre se vam okno za ustvarjanje ankete, kjer lahko izberete, ali boste ustvarili novo anketo, novo formo ali novo glasovanje.

 

Enklik kreiranje ankete

V direktoriju 'Moje ankete' lahko uporabniki v zavihku 'NASTAVITVE' - 'Nastavitve uporabnika' izberete monost 'enklik kreiranja ankete'. V zavihku 'Moje ankete' se vam bo nato prikazal gumb 'Enklik kreiranje', ki vam omogoa, da z enim klikom ustvarite anketo, ki se vam bo prikazala v urejevalnem pogledu. Ime ankete lahko naknadno spreminjate v 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Osnovni podatki'.