Pogosta vpraanja

Vpraanje Ali lahko ustvarim tabelo, kjer respondent med ve odgovori izbira najbolj in najmanj pomembnega (Max-Diff tabela)?
Odgovor
V zavihku 'UREJANJE' – 'Vpraalnik' lahko pri urejanju vpraanj tipa tabela – en odgovor izberemo postavitev Max-Diff. Tabela Max-Diff je pristop, ki ga uporabimo, ko elimo ugotoviti preferennost/pomembnost ve razlinih dejavnikov (npr. nakup novega mobilnega telefona, podoba blagovne znamke, znailnosti izdelka). Ta pristop se uporablja predvsem v marketinkih raziskavah.  

Tabelo Max-Diff ustvarimo tako, da najprej vnesemo obiajen tip vpraanja tabela - en odgovor in na desni strani v urejevalniku vpraanja pri postavitvi izberemo 'MaxDiff'. Tabela se bo preoblikovala, tako da bodo na sredini tabele odgovori (npr. dejavniki, lastnosti), levo in desno pa skrajni kategoriji, kjer bo respondent s pomojo radio gumba izbral odgovor/dejavnik/lastnost, ki mu je najbolj oz. najmanj pomembna.

Privzeto sta skrajni vrednosti kategorij poimenovani kot 'Najbolj pomemben' in 'Najmanj pomemben', s klikom na ime kategorije pa lahko to poljubno preimenujete. 

Primer ankete z vpraanjem MaxDiff >> 


Povezave: 
Print

Pogosta vpraanja ()