Prironiki

Naslov Prijavnica
Vsebina

 


Prijavnica je anketa, v kateri imamo lahko eno ali ve spremenljivk. Lahko imamo samo Elektronski naslov, lahko pa vkljuimo e ostale spremenljivke, ki nas zanimajo.

 

Prijavnico ustvarimo tako, da najprej kliknemo 'Ustvari anketo', v novem oknu vpiemo naslov ankete oz. prijavnice, med tipi ankete izberemo 'Forma' ter kliknemo 'Naprej'.

 

Spremenljivke lahko dodajate na dva naina:

 

1. Vstavite poljubne tipe vpraanj in jih uredite. e elite imeti spremenljivki ime in email, najprej izberete tip vpraanja ABC in v besedilo vpraanja napiete 'Ime', za email naslov se morate zapeljati z miko na oranno ikono v obliki simbola plus, kjer so na voljo vsi tipi vpraanj. Izberite tip 'E-mail'v kategoriji 'Standardni vnosi'.

 

  • e elite obe spremenljivki uporabiti kasneje pri obveanju, morate nastaviti, da sta sistemski. To naredite v urejevalniku vsakega posameznega vpraanja, in sicer v zavihku 'Napredno' obkljukate 'sistemska spremenljivka'.

 

  • V istem zavihku e preimenujete spremenljivki, in sicer v sklopu 'Spremenljivka' v okno pri 'Ime' vpiete pri prvi ime, pri drugi pa email, tako ju bo sistem avtomatsko zaznal kot spremenljivki za obveanje.

 

2. Desno od urejevalnika vpraanj imate monost hitrih nastavitev obveanja, kjer obkljukate prejemnike obvestila. Izbirate med avtorjem ankete, dodatnimi prejemniki ter anketirancem.

e izberete anketiranca, se vam v formo vpie spremenljivka 'E-mail', ki je e prednastavljeno sistemska in tako jo lahko brez posebnih nastavitev uporabite pri obveanju.

 

Ostale spremenljivke dodate kot v navadni anketi, e jih elite uporabiti pri obveanju, jih morate oznaiti za sistemske.

 

Sistemske spremenljivke

 

Vsako spremenljivko, ki jo elite vkljuiti v sporoilu pri obveanju, morate oznaiti za sistemsko. V urejevalniku vsakega posameznega vpraanja, v zavihku 'Napredno', obkljukate 'sistemska spremenljivka'.

V sporoilo vstavite #ime_spremenljivke#.

 

Primer: V prijavnici morajo udeleencu oznaiti e datum. V urejanju vpraalnika ima spremenljivka za datum ime Q1. V sporoilu napiete npr.: "za delavnico ste izbrali termin #Q1#."

 

V primeru, da prijavnico vkljuimo na spletno stran, priporoamo izbiro teme 'Embed', ki jo izberemo v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika'.

 

Vpogled v bazo prijavljenih

 

Sistem 1KA omogoa tudi hiter vpogled v bazo prijavljenih, ustvarite lahko tudi URL naslov do baze in ga posredujete elenim osebam. Seznam prijavljenih lahko tudi izvozite v formate PDF, MS Word in Excel, lahko ga pa enostavno natisnete.

 

 

Povezave:

 

 

 

Print

Prironiki (120)