Utrinki z dogodka Dan spletnega anketiranja 2013

27.09.2013


Po nadvse uspenem prvem Dnevu spletnega anketiranja (DSA 2012) smo tudi letos organizirali  DSA, in sicer v etrtek, 26 septembra 2013. 


Dogodka se je udeleilo 180 udeleencev iz javnega sektorja, podjetij, neprofitnega sektorja in drugih udeleencev. Nosilna tema dogodka je bila razvoj spletnega vpraalnika, gost iz tujine pa je bil tokrat prof. Jon A. Krosnick, Stanford University, ZDA.


Dogodek so sestavljali trije sklopi. V uvodnem delu je dr. Vasja Vehovar (9h - 10h) predstavil proces razvoja spletnega vpraalnika. Sledila je interaktivna seansa s  prof. Krosnickom (10h - 11h), ki je iskrivo in strokovno poglobljeno odgovarjal na vpraanja.
 

V drugem delu (11.30  - 12.30) so potekale vzporedne sekcije uporabnikih sreanj - Uvajanje v 1KA (Marjana Vrh), Pregledna delavnica 1KA (Gregor ehovin), Napredne in nove funkcionalnosti orodja 1KA (dr. Andra Petrovi) ter Interna raba, virtualna domena, lastna intalacija in integracije (dr. Vasja Vehovar).
 

V zadnjem delu (13h - 15h) je potekala Delavnica spletnega anketiranja (Nejc Berzelak), ki je obravnavala kljune metodoloke vidike v procesu kreiranja spletne ankete.

 

Povezave:

 

Komentarji